San Felice del Benaco

Camping weekend is gelegen in het dorpje San Felice del Benaco, een prachtig dorpje dat direct aan het Gardameer is gelegen. Het dorp wordt door velen gezien als een van de mooiste dorpjes aan het Gardameer en is dan ook altijd gezellig druk in het hoogseizoen. In San Felice del Benaco ontmoeten historie, rust, gezelligheid en natuur elkaar op een bijzondere wijze.

Historie
Het dorpje heeft een historische uitstraling met smalle straatjes en bijzondere tuinen. Er zijn ook bijzondere historische gebouwen te bezoeken in het dorpje. Zo bevindt zich in het centrum de Karmelietenkerk met de prachtige 15e eeuwste kunst een een bijzondere architectuur. Verder zijn er nog de overblijfselen terug te vinden van een Middeleeuws kasteel uit de 14e eeuw. Ook hier vonden immers, net als op vele andere plaatsen, vele oorlogen en veldslagen plaats in de middeleeuwen. Het verwoeste kasteel is daar een teken van. De ruïnes van het kasteel zijn inmiddels overwoekerd door de natuur maar nog steeds goed zichtbaar en prachtig om eens langs te lopen om te genieten van deze historische plaats.

Markt
In San Felice del Benaco is nog de meest ongerepte natuur terug te vinden. Natuurlijk ligt dit dorp direct aan het meer, zij het twee kilometer hoger. Hierdoor heeft u een prachtig uitzicht, vooral wanneer de zon opkomt of ondergaat. Bovendien is er altijd wel wat te beleven voor toeristen in het dorpje. Er zijn verschillende terrassen en ook een stadswandeling is zeker een aanrader. Net buiten het dorpje vindt u de meest bijzondere wijngaarden en olijfgaarden. Deze kunt u bezichtigen en u kunt ook de lokale producten kopen. Verder is er in San Felice del Benaco iedere zaterdag een markt, waar vele toeristen op afkomen. Een gezellige boel met allerlei verschillende kraampjes, waar u heerlijk op uw gemak langs kunt slenteren.