Gardameer

Het Gardameer is een toeristische trekpleister voor vele mensen vanuit de gehele wereld. Het is dan ook een bijzonder meer, waar van alles te beleven valt. Of het nu sportievelingen, avonturiers, natuurliefhebbers of echte recreanten betreft; allemaal komen ze op het Gardameer aan hun trekken omdat er zo’n enorme diversiteit is in het aanbod op en rondom het meer. Camping Weekend ligt direct aan het Gardameer, dus hoe mooi kunt u het treffen?

Sportieve activiteiten
Voor de sportievelingen onder ons is het Gardameer een heus paradijs. Vrijwel alle watersporten kunnen hier namelijk beoefend worden. Vissen, zeilen, surfen, duiken, zwemmen; het is allemaal mogelijk op het Gardameer. Bovendien is het meer zo enorm groot dat er altijd meer dan genoeg ruimte is om te oefenen of om wat meer risico te nemen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog sporten te beoefenen die niet direct betrekking hebben op water zoals bergklimmen, paragliden enzovoort.

Kinderen en het Gardameer
Ook voor kinderen is er volop plezier te beleven op en rondom het Gardameer. Zo zijn er diverse waterparken en pretparken die aan het meer gelegen zijn evenals dierenparken en andere leuke activiteiten voor kinderen. Verder kunnen de kinderen natuurlijk naar hartenlust in het water spelen op een van de vele stranden die het Gardameer rijk is en zijn er leuke ontspannende activiteiten zoals waterfietsen en kanoën.

Cultuur en natuur
Naast de vele activiteiten is er langs het Gardameer natuurlijk ook veel natuur te bewonderen. Het meer en haar omgeving biedt de meest mooie wandel- en fietsroutes die u dwars door de ongerepte natuur leiden. Ook met de auto kunt prachtige tochtjes maken. Verder is er in en rondom de nostalgische dorpjes bij het Gardameer veel cultuur te bewonderen voor de liefhebbers. Of wat dacht u van de diverse natuurparken met de meest bijzondere flora en fauna die in de omgeving van het Gardameer zijn gelegen?